Reise til Sør-Amerika ? Om Demografi, Historie og Land

Sør-Amerika er et kontinent med en størrelse på ca. 17,8 millioner. km 2 hvorav de fleste av området sør for ekvator. Sør-Amerika ligger mellom Stillehavet og Atlanterhavet, og er knyttet til Nord-Amerika ved Tangen Panama i Sentral-Amerika.

Historisk har det såkalte ABC-land (Argentina, Brasil og Chile) forsøkte å samarbeide, blant annet for å redusere den amerikanske s innflytelse på kontinentet.

Sør-Amerika har et blandet landskap med gigantiske elver, regnskog, ørken og høye fjell. Den 6570 kilometer lange Amazonaselven renner tvers gjennom Amazon. River bassenget dekker et enormt område på 8 millioner. km 2. Andesfjellene strekker seg helt fra nord til sør på kontinentet. Fjella er relativt nye og er dannet av Nazca-platen presser seg inn i den søramerikanske platen, som deretter trykt opp. Høyder når opp til 6959 meter på Aconcagua i Argentina og videre til 105 meter under jordoverflaten. Atacamaørkenen i Chile er det tørreste stedet på jord.

De første menneskene kom sannsynligvis til Sør fra Russland gjennom Beringstredet, ned gjennom Amerika. De var indere. Mest kjent er trolig den samlingen.

Etter at Columbus oppdaget Amerika i 1492, europeerne kom til kontinentet i håp om rikdom, makt eller lykke. Alle landene i Sør-Amerika har vært underlagt en europeisk land. Venezuela var det første landet til å bli sett av europeere i 1499. De aller fleste land har vært kolonisert av Spania, mens Portugal tar over Brasil. Guyana og Surinam ble tatt over av Holland. Det har vært av stor betydning for land i mange år framover. Den opprinnelige innfødte språk er utdødd mange steder. I 1800 oppnådde de fleste landene uavhengighet (bortsett fra Surinam (1975) og Norge (1975)). I flere år har de generelt vært opptatt med borgerkrig, diktatur og ut av fattigdom.

Demografi i Sør-Amerika

Sør-Amerika har en befolkning på 370 millioner kroner. folk. Det er en blandet volum, fordi det er den opprinnelige indianere blandet med europeere, innvandrere Asia estere og etterkommere av afrikanske slaver. I den vestlige delen av Andes er størstedelen av befolkningen er urfolk, mens europeerne å dominere i Argentina, Brasil og Uruguay. Det er heller vanskelig å si noe mer fordi løpene er blandet etter mange år. Befolkningstetthet er vanligvis små, men i den sørlige atlantiske kysten, ankomst av metroområder som Rio de Janeiro, Sao Paulo og Buenos Aires.

Land i Sør-Amerika

Sør-Amerika, består av tolv land:
Argentina
Bolivia
Brasil
Chile
Colombia
Ecuador
Guyana
Paraguay
Peru
Surinam
Uruguay
Venezuela

Så vel som tre ikke-selvstendige territorier:
Falklandsøyene (Storbritannia)
Fransk Guyana (Frankrike)

I tillegg har noen mener også at landene mellom Guatemala og Panama også å rådføre seg med. Imidlertid bør det være klart at grensen mellom Sør- og Nord-Amerika er den Panama-kanalen.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 5.0/5 (1 vurdering gitt)
Reise til Sør-Amerika ? Om Demografi, Historie og Land, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

  • chile demografi
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics