Reise til Skottland og Edinburgh på ferie?

Drømmer du om å reise på ferie til gamle Skottland? Det har du god grunn til!

Edinburgh er Skottlands gamle hovedstad. Byen er omsvøpt av historie og intriger, og sommersesongen dens, med uavbrutt aktivitet, er en viktig del av den britiske kulturelle kalenderen, som gjør Edinburgh til et spennende reisemål og en opplevelse, som man kan gjemme og tenke på igjen og igjen. I august er Edinburgh vert for den årlige Internasjonal Festival, Fringe Festival og Book Festival, for bare å nevne noen få. Legg hit military Tattoo og Blues Festival, og De har en fornemmelse av, hvorfor gjester fra hele verden flokkes om byen for å få del i all underholdningen, for slett ikke å nevne en skare av fine stjerner og artister.

Permanente severdigheter omfatter det majestetiske Edinburgh Castle, fine handelsområder, flere museer og tre nasjonale galleri.

Uansett om De elsker klassisk musikk og drama, eller noe lettere, er det opplevelser og teater i alle smaksretninger. Når man snakker om smaker, så er Edinburgh også fylt med bar og restauranter, samt mange livlige puber, som har en vennlig atmosfære og tilbyr en friskskjenket pint.

Den offentlige transporten sørger for lett adgang til det omgivende landet og kysten. Hotell- og overnattingsmuligheter er det masser av, like fra økonomiske Bed and Breakfast, bygget om herskapboliger, og til femstjernese hotell.

Lufthavnsinformation

Edinburgh flyplass ligger like vest for Skottlands hovedstad. Den ligger innen kort avstand til landets hovedveisnett, som omfatter hele det sentrale Skottland og videre ut.

Reise med bil i Skottland

Adgangen til flyplassen med bil er lett fra den tosporede tilslutningen på A8 hovedveien mellom Gogar og Newbridge rundkjøringene. Hvis man kommer fra Edinburgh – siden, følges A8 fra byens ringvei, og man fortsetter mot Glasgow. Fra Nord og Vest bør man følge A8 fra Newbridge-rundkjøringen, og fortsette mot Edinburgh. Følg skiltene til flyplassen.

Korttidsparkeringen ligger umiddelbar utenfor terminalen, og koster £5,90 pr. 24 timer. Langtidsparkeringen ligger en kort tur med buss fra flyplassen, og koster £4,70 pr. 24 timer.

Reise med taxi

Forutbestill transporten din til og fra flyplassen med easyjeters partner Holiday Taxis. Ankom til bestemmelsesstedet din med stil, og nyt å ha din eget personlige service.

Det finnes en rekke taxier i terminalens forgård. Prisene varierer i forhold til den avstanden som skal kjøres, men inn en typisk pris til midtbyen ligger mellom £10 og £20 (16-32 EUR), avhengig av tidspunktet på dagen og trafikken, med en kjøringstid på omkring 20 minutter. Ring vennligst på 44 (0) 131 344 3344 for ytterligere opplysninger.

Ferie med tog i Skottland

Edinburghs sentralstasjon (Waverley) ligger i byens sentrum, og kan nås med taxi eller buss. Det er forbindelse til Glasgow og en mengde andre reisemål i Skottland og England. De fleste togforbindelsene kjører også fra Edinburgh Haymarket Station, som ligger på bussruta fra Edinburgh flyplass til bysentret. Vedrørende opplysninger, ring på 08457 484 950.

Ferie med buss i Skottland

Busstoppestedene ligger utenfor terminalens sone A. Airline 100 driver en effektiv rute fra flyplassen til Waverley Bridge i Edinburghs sentrum, via Corstorphine og Haymarket. Reisetiden er omkring 25 minutter, og bussene går av hvert 10. minutt mellom kl. 4.40 morgen og midnatt. Prisen er £3,30 (5,30 EUR) for en enkelt, og £5 (8 EUR) for en åpen tur-retur-billett. For ytterligere opplysninger, ring på 44 (0) 131 555 6363 eller 44 (0) 131 556 2244.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • reise til skottland
  • ferie i skottland
  • skottland ferie
  • tog i skottland
  • skottland reise
  • ferie skottland
  • reise til edinburgh
  • reise skottland
  • ferie edinburgh
  • tur til skottland
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics