Reise til Spania – Et klassisk sted å dra på ferie for nordmenn

Start reiseplanleggingen så tidlig som mulig, og bruk Internett for å søke informasjon og bestille billetter.

Spania er sammen med Hellas det mest populære reisemålet blant norske turister, og Saga Solreiser er et av reisebyråene som har reiser til Benidorm-kysten.

Barcelona eller Madrid? Malaga eller Sevilla? Eller hva med trendy Valencia? Spania byr på vakre strender, deilig temperatur, herlig tapas, shopping og kultur.

Hovedstaden Madrid ligger i hjertet av Spania, dette er en hektisk storby som kan tilby mange muséer og vakre bygninger. På Costa Brava ligger Barcelona som er Katalonernes hovedstad. I Barcelona er det et herlig folkeliv med blant annet caféer og gateunderholdning og gotiske kvartaler fra middelalderen.

Informasjon om å reise rundt i Spania:

Buss i Spania
Nettet er bra utviklet og med buss kan en komme seg rundt i hele landet på en behagelig, effektiv og rimelig måte.

Sjekk bussholdeplassene og hjemmesidene på.

Leiebil i Spania
Spania har et godt utviklet veinett på i alt rundt 340.000 km, hvorav 7000 km er motorveier med og uten bomstasjoner. Stor del av dette høyhastighetsnettet er gratis. Dette gjør det enkelt å kjøre fra Pyreneene til Andalucía, enten langs Middelhavskysten eller via Madrid, som jo er et viktig knutepunkt på grunn av byens sentrale beliggenhet. Veinettet er godt utstyrt med bensinstasjoner og rasteplasser. Bilutleiefirmaene er representert på de fleste flyplassene og i tillegg i de største byene. Man må være 21 år for å leie bil.

Ferge i Spania
Et bra alternativ til fly når man ønsker å reise til Balearene, Kanariøyene eller til Nord-Afrika fra Spania er å ta ferje. De største selskapene har daglige avganger til disse stedene, og selv om det tar litt lengre tid enn fly så er det en opplevelse man ikke bør gå glipp av. På de fleste ferjene er det nemlig svømmebasseng og gode muligheter for å sole seg eller for å ta seg en forfriskende drink i baren mens ferjen seiler på det åpne Middelhavet.

Når det gjelder bruk av penger i Spania bør du i hvert fall regne med at du bruker 300kr pr dag i snitt.

Barcelona er en av de mest populære byene i Europa.
I den katalanske hovedstaden, hvor flere tusen års historie blir forent med moderne nåtid, får du servert det nyeste innen arkitektur, mote og design. Det er et stort tilbud av lekre fiskerestauranter og trendbarer, og de lange sandstrendene nesten midt inne i storbyen setter en ekstra spiss på tilværelsen.

Uansett om du søker en golfbolig eller en familiebolig eller bare ønsker å være deg selv ute i de landlige omgivelser i Spania , så kan du her få dine reiseønsker oppfylt. Prøv f.eks. en finca (eiendom på landet) i Andalusia eller en solferie på Costa del Sol eller en storbyferie i Barcelona. Eller kanskje en runde på en golfbane på de kanariske øyer!
Med Norwegian er det billig å fly til Spania. Norwegian er Norges lavprisselskap med de beste prisene. Det har aldri vært enklere å finne billigste fly til Spania! Benytt søkeskjemaet nedenfor for å se våre fly til Spania på en bestemt dag.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics