Reise til Sveits på ferie Er slett ingen dum ide!

ferie i sveits
Hvert år den 1. august feirer Sveits sin nasjonaldag med stor glede og lyst over hele dette flotte landet. Dette til tross for at alpelandet Sveits er et internasjonalt og mer komplekst sammensatt enn fleste andre land i Europa.

Det snakkes ikke mindre enn hele fire språk i Sveits. Landet har en rekke enorme fjell som er opp mot 3-4000 meter over havet. Gjennom århundre har det multikulturelle Sveits vært et forbilde for Europa, et eksempel på at man gjennom toleranse og respekt kan leve demokratisk sammen i en fredelig og produktiv hverdag.

I dag preges det Sveitsiske samfunnet av velstand og effektivitet. Det er et land med en helt spesiell natur, med sine store kontraster i landskapet, byggestil, byer, fjell, elver, og mennesker.

Turister som besøker Sveits opplever straks mangfoldigheten: I Basel snakker man ”Baseldütsch”, i Zürich ”Züridütsch”, og et par timer senere er språket fransk, kommer man syd for St. Gotthard, snakkes det derimot italiensk, og i det østlige Graubünden har de en helt spesiell dialekt. Det finnes byer i Sveits, hvor man på den ene siden har gaten snakker fransk og på den andre siden tysk, og hvor byggestilen følger språket.
Tross alle kontrastene henger det hele godt sammen, selv om Sveits hadde sine identitetsproblemer for noen år tilbake. Likevel er Sveits kanskje mest kjent for sin politiske nøytralitet, velstand, banker, fjell, alpehorn, klokker, ost og sjokolade.

reise på ferie til sveits

Turister kan i dag oppleve, hvordan Sveits bevisst arbeider seg mot et nytt image. Et land med en sterk miljøbevissthet og et ønske om at bevare den storslåtte fjellnaturen. I tillegg til at alle skal oppleve hvor rikt landet er på kulturelle opplevelser og sportslige aktiviteter. Alt bygget opp av kvalitet og fornyelse. De retter turistreklamen sin ikke mot luksusturister, men like mye mot familier og den individuelle turist, unge og gamle, kan få sine forventninger til natur, kulturelle opplevelser, og aktiviteter, samt god mat og drikke oppfylt.

Transportmulighetene i Sveits er generelt av en særdeles god standard, preget av hurtig og effektivitet med tog, buss, skip, gode motorveier og flyplasser.
Sveits er uten tvil med sin store mangfoldighet stadig et av de mest spennene land, man som turist kan oppleve i Europa i dag.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 3.5/5 (4 vurderinger gitt)
Reise til Sveits på ferie Er slett ingen dum ide!, 3.5 out of 5 based on 4 ratings

Våre brukere sine reisesøk:

 • sveits
 • sveits natur
 • ferie i sveits
 • ferie sveits
 • sveits landskap
 • sveitsisk natur
 • sveits fjell
 • sveits ferie
 • turist i sveits
 • ferie

One Response to Reise til Sveits på ferie Er slett ingen dum ide!

 1. Bambi June 4, 2009 at 2:46 pm #

  Jeg syns dere burde ha flere bilder av hva de går til. uannsett. Kult. i am leaving to Sveits now <3

  VA:F [1.9.13_1145]
  Rating: 0.0/5 (0 vurderinger cast)

Leave a Reply

.

shopify analytics