Reise til Torino i Italia – et fantastisk reisemål

Torino sin opprinnelse vi finner i den romerske militære historie. Keiseren Augustus bygde byen rundt 2000 år siden som en militær leir, hvor hans soldater var stasjonert for å beskytte imperiets nordlige grense. Byens Bygningen var nesten uendret gjennom århundrene før den 15. århundre. Hertugdømmet Savoy brakte sammen de ulike administrative og politiske grupperinger i Piedmont og Turin ble hertug offisielle residens. Savoy regjeringen utvidet byen ved å bygge imponerende forsvar bastions. Det kom en annen filtype sent i 17. tallet, da biskopens gamle palass ble erstattet av Royal Palace, og den fantastiske Piazza Castello fikk noen av hans mest imponerende bygninger: San Lorenzo kirken og kapellet for den berømte hellige plass.

På slutten 18nde Century City kom under fransk styre, da Napoleon invaderte Piedmont og tok kontroll. Han brøt de gamle bymurene ble revet ned for å gjøre byen mer egnet for moderne krigføring. Denne radikale tiltak aktivert byen for å utvide dramatisk i senere år. Selv om Torino beholdt den grunnleggende utformingen av det 18. århundre, byen vokste i alle retninger og territorium ved elven Po i byen. Fordi Torino er nå i stand til å vokse fritt, den industrielle revolusjon tok et fast grep om byen, slik at det er en av Italia industrielle kjerne. Denne statusen ble ytterligere ødelagt da Torino ble hovedstad i den nylig samlet Italia i 1861. Det ble utviklet et nettverk for å sikre pålitelig transport av råvarer til byen og ferdige produkter ut av byen. Første verdenskrig bidro ytterligere til Torino industrielle vekst – Fiat utvidet fra 4000 arbeidstakere i 1914 til 40.000 arbeidere i 1918. Mange mener det var Fiat, som bygde byen opp etter den massive bombingen under andre verdenskrig, som forlot en by i ruiner. Og det var Fiat, som gjorde det til Italia industrielle kapital.

Mange av Torino hovedattraksjoner er i og rundt Piazza Castello. Her vil du finne Kongelige Slott, den kongelige bibliotek og Det Kongelige Teater. Midt i hjertet av plassen er Palazzo Madama, en bygning som reflekterer byens historie i sine mange stilarter. Del av denne palazzo som består av en romersk port, som ble forvandlet til et slott i det 17. tallet, og som senere ble en fasade i barokkstil. I dag er det et museum i palasset: by museet av gammel kunst. Store shoppinggatene utstrle fra Piazza Castello – f.eks. Via Roma, Via Po og Via Garibaldi.

Porto Palatina er en imponerende av Romerriket. Denne imponerende bygning bestående av to tårn fra det romerske muren som en gang omkranset byen. Ikke langt herfra – ved Via XX Settembre – du kan se restene av et romersk teater i nærheten av første etasje nedenfor ved Slottet.

Torino renessanse katedralen ble bygget i 1498 og dedikert til John Baptist. Den berømte kapell av det hellige sted ble bygget på eksisterende bygning mellom 1668 og 1694, men er for tiden under restaurering etter brannen i 1997.

Torino er en travel by som uten tvil vil være enda mer opptatt når det er å være vert for de olympiske vinter leker i 2006. Mat og drikke er en viktig del av italiensk liv, og Torino har mye å tilby. Slipp til et by sentrum med mange små bistro og kafeer, og smake på lokale produkter. Piedmont er kjent for sin unike hvit truffles som er brukt i en myriade av tradisjonelle retter – eller bare spises som en delikatesse. Mange kjente osten kommer fra området – f.eks. Gorgonzola, Murrazano og Grasso Alpe d ‘. De tydelig har spist med et godt glass vin – særlig Barolo, Barbera d’Asti, Barbera d’Alba, Moscato d’Asti og Asti Spumante.

Flyplass informasjon i Torino i Italia.
Torino internasjonale flyplass ligger 16 km nord for sentrum. Flyplassen har bare én terminal, som er delt i to nivåer: ankomster og avganger.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • Torino Italia
  • torino reisetips
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics