Reise til Ukraina – En annerledes ferie opplevelse i Kiev og Ukraina

Alle som reiser på ferie til Ukraina vil fort oppleve det utallige utendørs kafeene og restaurantene som finnes her. Alle er bestandig helt fulle av liv, og folk samler seg rundt alle Kiev sine pompøse monumenter. I løpet av sommeren reiser lystne turister på shopping i Ukraina, og kanskje spesielt til de underjordiske shopping kjøpesentrene her. Plassen – maydan Nezalezhnosti – er populær Kiev, og fotgjenger trafikken som går til Strøket Khreschatyk er i helger og ferier helt lukket for trafikk.
ukraina

En reise til Kiev i Ukraina
I gatene, forlater sentrum av Kiev, sparkles de ortodokse kirker med sine kupler rundt byen. I Kiev er det mange fruktbare grønne åser ned til Dnepr-elven og utforming av Ukrainas hovedstad er på alle måter vakker. Kiev er en gammel by – i 1500 år – og nær sentrum og livlige Khreschatyk finne bl.a. St. Sofia-katedralen, oppført i 1031 og er oppkalt etter den berømte Hagia Sofia i Istanbul. Skt. Sofia katedralen er nå på UNESCOs World. Det samme gjelder Cave Monastery – Kiev Pechersk Lavra – som inkluderte litt senere enn Skt. Sofia katedralen i 1051 – og er en av de eldste klostre i Øst-Europa.

Besøk også den store ukrainske forfatteren Bulgakovs sitt hus – han som skrev “Master and Margarita”. Se den interessante Dovzhenko film studio, som er oppkalt etter en av de store navnene på sovjetiske filmer, den ukrainske Alexander Dovzhenko film eller besøke Kiev opera, hånddukke teater Kyiv, oktober palasset eller byen Podíl hvor du finner det skremmende Tsjernobyl museum. Den er bygget til minne om den tragiske kjernefysiske ulykken i Ukraina i 1986, bare 100 kilometer fra Ukraina og den verste i verden historie. Podíl har også flere morsomme ting å tilby – Andriyivsky gaten, som beveger seg inn i det gamle nabolaget med matbutikker fylt med gallerier, butikker og ulike restauranter og også Baroque church Mykolas Prytysko fra 1631. Kiev, tidligere en tilstand av Sovjetunionen, i dag er hovedstaden i Ukraina og har 2.7 millioner innbyggere av en total befolkning på 47 millioner.
ferie-ukraina-kiev

CRIMEAN Peninsula
Ukraina grenser til Russland, Polen, Hviterussland, Ungarn, Slovakia, Moldova og Romania og Sør lener seg opp mot Svartehavet, er CRIMEAN halvøya ligger. Crimea omfatter Yalta på den vakre strandpromenaden, kjent som stedet der Tjekhovs berømte Novella “Damen med hunden” ble skutt i gang. CRIMEAN halvøya, med sitt subtropiske klima der Ukraina beste vinprodusenter, og her er muligheten til å besøke produsenter som Massandra som har spesialisert seg på søte dessert viner. Se også Livadija – zarens sommer palass – der Yalta konferansen fant sted i 1945. Legg ferien og reiseruten rundt Bakhtjisaraj, tatarisk Khan kapital. Gå og utforsk festning byen Sevastopol, som ikke minst er kjent fra CRIMEAN krigen, som beskrevet i verk av russiske forfatteren Lev Tolstoy, eller en ferie i en av Yalta gamle spa med veldedige Svartehavet luft og vanntemperatur, som er rundt 20 grader godt i oktober.

Odessa
Odessa er Ukrainas inngangsporten til Svartehavet og er nå et reelt museums by. For eksempel, Odessa Archaeological Museum interessant, og det er litterære interesser, en skal ikke lure seg selv på en reise inn i en verden av fiksjon litteratur Odessa museum – en hyllest til forfattere som Tjekhov, Pushkin, Tolstoy og Gorky. En av Odessa mest kjente attraksjoner, men Potemkin-trappene, som alltid i Eisenstein filmen “Armored Cross Transferees Potemkin” med den berømte scenen der en barnevogn ruller ned trappa. Se også Vorontsovs palass og Shevtjenko Park.
reise-ukraina

Det er flere andre interessante steder å reise, og en ferie i Ukraina. Besøk for eksempel Truskavets er kjent for sine kilder eller lag walking ferie i fjellene Carpathian. Mulighetene er mange i en av Øst-Europa er stort, men ukjent land.

Hovedstad: Kiev
Befolkning: 46 millioner.
Språk: Ukrainsk, russisk
Religion: Den Russiske ortodokse
Valuta: grynia
Klima: temperert

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 5.0/5 (1 vurdering gitt)
Reise til Ukraina - En annerledes ferie opplevelse i Kiev og Ukraina, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Våre brukere sine reisesøk:

  • ferie i ukraina
  • ferie ukraina
  • reise til ukraina
  • ferie i kiev
  • ukraina ferie
  • ferie kiev
  • Kiev ferie
  • reise til kiev
  • kiev reisetips

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics