Reisen går til Mallorca – Idyllisk ferie

Mallorca er en spansk øy i Middelhavet, sørøst for den iberiske halvøy og er den største øya i Balearene med et areal på 3 620 km ². Øya har om lag 750 000 innbyggere. Mallorca består av 8 fylker / kommuner som har en viss grad av autonomi. Det er ikke uten grunn at øyene i Balearics har blitt en turistattraksjon for tusener av år. Grekerne og romerne invaderte øyene først og fremst for den strategiske situasjonen i det vestlige Middelhavet. Nå flokkes turister fra nær og langt til Mallorca, den største av Balearene. Klima, natur og kultur gjør at du egentlig aldri ferdig Mallorca. Strendene er klare for et bad og slappe av, fjell tilbyr flotte fotturer. Det er lett å reise rundt på Mallorca og de mange små landsbyene i fjellene sammen med muligheter for blant annet golf og ridning, gjør at alle kan skreddersy sin egen reise.

Mallorca har noe for både de som ønsker en aktiv ferie, så vel som for de kulturelle interessert. Den beste mat fra Balearic menyen er krydret sjømat og kjøtt, og mange tapas barer kan bli funnet på øya. I southwestern av øya ligger byen Palma, som stiger i motsetning til naturskjønn øy.

Mallorca er Palma hovedstaden, en flerkulturell by der den gamle er blandet med nye og med en port der fiskebåter og fritidsbåter ligger side ved side. Fra Palma kan du komme til Barcelona med båt eller søsken øyene – Ibiza, Menorca og Formentera. Mange flotte strender venter rundt øya. Utenfor de etablerte seaside Alcudia i nord er en fin milelangt stranden. Spanjoler tilbringer mesteparten av dagen utenfor hjemmet og circadian rytmer er ganske forskjellig fra vår. Det er når skumring faller på offentlige liv på Plaza Mayor i byer begynner. På møtet den lokale barer rundt litt tapas eller snacks med et glass tørr hvit port eller en øl før det er tid for middag, som sjelden serveres før ti på kvelden. Uteliv starter ikke før etter midnatt. Alle som ønsker feire spanjoler gjør, bør fortsette før daggry.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics