Sørøst Asia Har Mye å Tilby Turister og Reisende

Fjellskråninger dekket med mose, dype regnskoger, spennende byer, gamle ruiner og mest levende tradisjoner – Sørøst-Asia har alt. Den spennende historien med å skrive slutten kongedømmene, handel med naboland og grådig kolonimaktene har satt sine spor både fysisk og kulturelt. Religiøse spenner over området fra Thailand er allestedsnærværende buddhisme over Filippinene katolske katedraler i den indonesiske belastning på folks naturlige religioner. Og så virker det nesten som om alle landene som konkurrerer med hverandre i disipliner vakre strender, deilig mat og eksotiske markeder.

Geografi og klima i Sørøst-Asia
Sørøst-Asia er begrenset av Kina i nord, India i vest og Australia i sør. Regionen består av 11 land, nemlig Burma, Laos, Vietnam, Thailand, Kambodsja, Malaysia, Brunei, Singapore, Indonesia, Filippinene og Øst-Timor. Mer enn 600 millioner mennesker kan fylle sørøstasiatiske land, og over en femdel av de som bor på verdens mest (over) befolkede øya Java i Indonesia. Hele området er preget av regndagene, der tropisk klima med klart atskilt regn og tørre tider, mye regn og fuktig varme, som ikke faller mye i kjøligere perioder.

Regionen ligger mellom to kontinentale platene, og derfor har mange jordskjelv og vulkaner. Den malaysiske og indonesiske øyer er et av områdene i verden med størst vulkansk aktivitet. I de fleste Sørøstasiatiske land er både fjell, restene av den en gang langt inn i jungelen og flatere områder med frodig floddeltaer. Sørøst-Asia er fjellkjeder kan både produsere vulkaner og fjellplatåer, og de høyeste fjell, Gunung Murud på Borneo, er 4104 meter høy.

Sørøst- Asia sitt dyreliv
Vilt liv i Sørøst-Asia er veldig variert, men som så mange andre steder i verden, mange truede arter, dessverre. Dette gjelder spesielt på Borneo og Sumatra regnskoger, der orangutangs, elefanter, Tapirs og små Sumatran nesehorn ellers har eksistert i århundrer. Vannbøffler er i motsetning til hva som er på tvers av Sørøst-Asia i en vill og spesielt en tam versjon. Vannet er litt bedre å holde arter intakt. I Sør-Asia korallrev rundt de filippinske og indonesiske øyene som har høyest antall dyre- og plantelivet arter av marine områder. Her er levende koraller, fisk og bløtdyr livet i en virvel av fornøyelser.

Sørøst-Asia befolkning og historie
Det er funnet spor av bolig i Sørøst-Asia så tidlig som 5000 f.Kr. Regionens befolkning har for Milennia vært sjøfarende, og noen har kommet hele veien til Madagaskar i tre med fargerike seil, vinta. Den urfolk ble animists og tror på ånder og forandringen av naturen. Selv om enkelte stammer fortsatt finnes, er det for lenge siden blitt forkastet som den største religionen. Først kom hinduisme, buddhisme senere vant over i de fleste land, og i 1400 er tallet kommet islam og hadde presset de siste gjenværende hinduisme på den indonesiske øya Bali. Buddhisme kunne ikke fortrenge muslimer, er det imidlertid fortsatt den viktigste religionen i Burma, Thailand, Laos, Vietnam og Kambodsja.

Vestinnflytelse i Sørøst-Asia begynte i 1500s, da portugiserne og spanjolene kom til Filippinene og Indonesia. Etter hvert de fleste land med vanlige europeiske koloniene. Indonesia kom under Holland, Malaysia i Storbritannia og Frankrike hadde hele tre landene å holde styr på det franske Indokina (Laos, Kambodsja og Vietnam). Bare Thailand har klart å holde europeerne helt fra grensene. Sørøst-Asia nå ønsker å øke gjensidig samarbeid gjennom blant annet Norge – en politisk og økonomisk organisasjon som har som formål å skape økonomisk vekst og sosial og kulturell utvikling i medlemslandene.

Reiser i Sørøst-Asia
Mange reiser årlig til Sørøst-Asia, og det er flere gode grunner. En reise i Sørøst-Asia er en reise i isolerte Burmas buddhistiske monumenter, Indonesias tropiske skjønnhet, Laos fortsatt å utvikle og Filippinene utallige festivaler. Med Thailands ruin komplekser og strandliv. Vietnams blanding av flott natur og forferdelige krigen minner, multikulturelt Malaysia og Kambodsja er praktfulle Angkor Wat har blitt satt i flis ovnen for en ferie i verden. Og du trenger en pause fra Sørøstasiatiske land herlig kaos, er liten, oljerike, Brunei og Singapore sirlige og bare vente.

Til slutt om Sørøst Asia:
Areal: 4,5 millioner. km2
Antall land: 11
Innbyggertall: 570 millioner.
Største by: Jakarta, Indonesia, 8,5 millioner kroner.
Høyeste punkt: Hkakabo Razi, Burma, 5881 meter

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics