Slovakia og Bratislava – en billig reise med mye å se

Bratislava er ikke bare hovedstaden i Slovakia, men også landets største by. Byen er hjemmet til den sentrale Slovak regjering, nasjonale departementer og andre sentrale administrative organer.

Bratislava ligger i fjellene i Carpathian-fjellene og er delt av elva Donau. Byens historie går tilbake til før den 10. tallet, da det ble en umoden festning av den ungarske riket. Bratislava var opprinnelig kjent som Pres Burg og spilte en viktig rolle i regionen militære historie. I løpet av det 12. århundre ble bygget flere festning, som gjorde byen var av strategisk betydning.

Etter Andrew King III hadde gitt sin Bratislava kommunale domstolene i 1291, fikk byen de neste to århundrene rett til å kaste mynter og bruke sitt riksvåpen. I 1526 var byen hovedstad i den ungarske rike, og det var fortsatt å være i de neste 300 årene. Byen fortsatte å vokse både i størrelse og økonomisk, og i 1775 den gamle bymurene ble brutt ned for å få plass til å utvide byen. I dag er Bratislava en moderne by med 450000 innbyggere og et blomstrende næringsliv og produksjon samfunnet. Dette fascinerende kombinasjon av historie og virksomhet gjør byen til en attraktiv destinasjon for både turister og forretningsreisende.

Den gamle byen tilbyr mange attraksjoner. Byens sentrum er et utmerket shopping område med mange butikker spesialitet. Det er også store kjøpesentre i sentrum av byen, men ikke på kanten, noe som gjør det enda mer gøy å shoppe! Det er mange restauranter, barer og kafeer i gatene i den gamle by – med alle typer mat med alt fra moderne til tradisjonelle Slovak mat, som for eksempel ost.

Mange museer er lokalisert i sentrum av byen – f.eks. Den slovakiske nasjonale. Dette beskriver landets sosiale og dagens historie i en omfattende samling av gjenstander og dokumenter. Naturhistoriske museum, det arkeologiske museum og musikk Museet er også plassert i den gamle byen. By museet har en spesiell attraksjon – torturkamrene!

Bratislava Castle er et must. Selv om den nåværende festningen har blitt ødelagt og gjenoppbygd flere ganger gjennom sin lange historie (siste mellom 1953 og 1962), er det et imponerende skue med en fantastisk utsikt over byen. Det har vært noe på det punktet der festningen ligger, siden slutten av steinalderen, og siden den romerske riket hersket sammen fra 1 til 5 århundre f.Kr., var det en umodne innlegget. I de senere århundrer, palasset fungerte som en strategisk helligdom, og til slutt, har den vært brukt til museet av folk!
Nyttig informasjon om Bratislava:
Flyplass informasjon

MR Stefanik Flyplass Bratislava ligger 9 km nordøst for Bratislava sentrum og har en passasjer terminalen. Kontroller skjer i første etasje.

Taxi

Drosjeholdeplass utenfor ankomstområdet, og turen til Bratislava er ca. 20 minutter.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • hva skjer i bratislava
  • bratislava reisetips

No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics