Storbritannia sin Kultur, Sport, Litteratur og Musikk

Om Britisk litteratur.

1500-PR drama lovovertreder William Shakespeare er sannsynligvis den mest kjente engelske forfatter. Blant andre kjente forfattere og diktere som har bidratt til å forme bildet av det britiske finner søstrene Charlotte, Emily og Anne Brontë, Jane Austen, Virginia Woolf, JK Rowling, JRR Tolkien, PG Wodehouse, CS Lewis, John Milton, Oscar Wilde, HG Wells, sir Walter Scott, Charles Dickens, JM Barrie, Sir Arthur Conan Doyle, George Orwell, Geoffrey Chaucer, William Blake, Lord Byron, Robert Burns og Lord Tennyson.

Britisk musikk.

I klassisk musikk, vil du finne en rekke kjente britiske komponister som William Byrd, John Taverner, William Lawes, John Dowland, Thomas Tallis og Henry Purcell fra 16. og 17 tallet, og i senere århundrer personer som Sir Edward Elgar, sir Arthur Sullivan, Ralph Vaughan Williams og Benjamin Britten. Georg Friedrich Handel tilbrakte mesteparten av sin aktive karriere i England.

Storbritannia sammen med USA et viktig sted for utviklingen av rock. Blant kjente artister og grupper i dette og relatert musikk stil, vil du finne The Beatles, David Bowie, Elton John, Ozzy Osbourne, Queen, Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Genesis, Rolling Stones, John Legend, Duran Duran, The Smiths, Depeche Mode, The Cure og mange andre. Innen punk var Storbritannia lenge i første omgang, med band som The Sex Pistols og The Clash. Det samme er galt i en periode heavy metal, med særlig Judas Priest, Black Sabbath, Motörhead og Iron Maiden.

I midten av 1990-tallet, fenomenet Britpop å skyte ny fart, med band som Oasis, Blur, Spice Girls, Radiohead og Coldplay. Storbritannia har også vært langt foran i elektronika, for eksempel med The Prodigy, Chemical Brothers, troløs og Aphex Twin.

På grunn av de mange innvandrere fra Karibia har Caribbean musikk, særlig i form av reggae og indie rock, også vært utbredt i Storbritannia. Blant utøvere finner Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, The Libertines, Arctic Monkeys og Keane.

Britiske medier.

Storbritannia har omfattende medier selskaper med stor rekkevidde. Siden engelsk er et internasjonalt språk som engelsk medier også kjent over store deler av verden.

BBC er landets offentlige radio – og TV-selskap, og er verdens eldste Broadcasting Company. Det er finansiert av den obligatoriske TV-lisens, og driver flere TV-og radiokanaler både i Storbritannia og i utlandet. BBC World Service som sendes i 33 språk over hele verden. BBC News er tilgjengelig i mange land, og regnes av mange som en av de sikrere nyhetskilder.

Blant private TV-kanaler med tilbake partier er funnet ITV, Channel 4 og fem. For satellitt-kanal British Sky Broadcasting er det største. Flertallet av digital kabel-tjenester leveres av NTL: Telewest etter at NTL og Telewest ble slått sammen i mars 2006.

Britisk radio domineres av BBC Radio, som har ti nasjonale og 40 regionale kanaler. Den mest populære målt etter antall lyttere er BBC Radio 2, som hovedsakelig sender klassisk musikk og er beregnet på midten alder segmentet av lyttere. BBC Radio 1 er rettet mot lyttere i alderen 15-24, og var tidligere en markedsleder. Kommersielle kanaler er hovedsakelig regionale, men Virgin Radio og Classic FM sender nasjonalt. Blant de mest populære regionale kanalene er Capital FM i London, Heart i London og Midlands, Galaxy i Birmingham, Magic i London og Nord-England og Radio Clyde i Glasgow.

Britiske aviser er ofte delt inn i alvorlig og tabloidpressen aviser. Dette står i går i mindre grad enn tidligere på fysisk format, ettersom mange av de seriøse avisene har byttet til en mer kompakt format. The Sun har det største opplaget, med omkring en fjerdedel av antall solgte aviser, mens søsteren papir News of the World er den største søndag avisen. Begge aviser bruker svært kjendiser og narkotika-skandalen. Blant de seriøse avisene er The Daily Telegraph, som er noe politisk til høyre for midten, den bestselgende etter å ha blitt sendt til The Times og The Guardian. De viktigste finansielle avisen Financial Times, som er lett gjenkjennelig med sin laks rosa.

Sport og Idrett i Storbritannia.

”A cricket match.”

Flere store idretter har sine opprettet i Storbritannia, inkludert fotball, rugby, golf, cricket, tennis, boksing, Bandy og hockey landet.

Fotball er den sport som tiltrekker seg flere deltakere og tilskuere. Storbritannia ikke konkurrere som et land i internasjonale turneringer; stedet, er det de fire nasjonene som gjør sine respektive grupper. På grunn av dette har Storbritannia aldri deltatt i fotball under OL, men i sommer-OL i 2012, holdt i London, vil det være en britisk team komponert spesielt for anledningen. England og Nord-Irland fotball foreninger involvert i dette, mens walisisk og skotsk sammenslutningen har ingen takk.

Mange berømte fotballklubber basert i Storbritannia, i likhet med Manchester United og Liverpool FC i England og Celtic og Rangers FC i Skottland. De konkurrerer i nasjonale ligaer, og noen er involvert i europeiske konkurranser. Britiske lag har ofte gjort godt i en europeisk kontekst.

Snooker (en britisk snooker-varianten) er Storbritannia mest populære innendørs idrett, og det nest mest populære TV-sport (etter fotball). Denne spesielle Popularitet ble godt illustrert under VM-finale i 1985, som ble satt flere viewership poster med 18,5 millioner seere under kamper klimaks: Storbritannias største idretter publikum på TV, største publikum på BBC Two, og største publikum etter midnatt.

Fra Wimbledon-turneringen i 2004.

Wimbledon-turneringen er en internasjonal tennis skal holdes i Wimbledon i London hver sommer. Det regnes som en av de mest prestisjefylte tennisturneringer.

Royal og Ancient Golf Club of St Andrews regnes som Golfen av fødselen. Både Skottland og England har mange golfbaner, og mange golfere har en tur til de skotske åpner en drøm.

Hesteridning er også en populær sport. Under Karl 2dre fikk status som “Kings’ sport, og det har fortsatt en spesiell posisjon for den kongelige familien. Blant de mest kjente race er Grand National og Epsom Derby.

Cricket ser ut til mange som den mest britiske av alle idretter. I internasjonale konkurranser sette sammen England og Wales, Skottland gjøre for seg selv, mens Nord-Irland putte i en all-irsk lag. Sport er desideret mer populær i England enn i andre land.

I Nord-Irland, tradisjonell irsk sport gælisk fotball og Hurling populære. Særlig Tyrone og Armagh har lukket seg i gælisk fotball.

Motorsport er populært i Storbritannia, med en rekke lag og førere i Formel 1 og World Rally Championship. I tillegg til flere løp i internasjonale konkurranser arrangert i Storbritannia, er det også en egen britisk Touring Car Racing Grand Prix, BTCC. Blant kjente førere er funnet Mike Hawthorn, Graham Hill, Jim Clark, John Surtees, Jackie Stewart, James Hunt, Nigel Mansell og Damon Hill i Formel 1, og Colin McRae og Richard Burns i løp.

Nasjonale symboler

Statue av Britannia på en pub i Jersey.

Union Flag, mest kjent som Union Jack, er Storbritannias flagg. Det kombinerer Englands flagg, flagget til Skottland og Irland gamle flagg.

Britannia er en gudinne, eller strengt tatt en etterligning, øya som daterer seg fra den romerske okkupasjonen. Hun gjorde som ung kvinne med korintisk hjelm, en trefork, en gresk hoplitskjold (som i moderne tid er dekorert med Union Jack) og hvite gevanter.

Storbritannia har formelt sett ingen nasjonalsang, men God Save the Queen er de facto nasjonalsang.

En meget uformelt symbol for Storbritannia er en bulldog, i noen tilfeller med en bowlerhat på hodet.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 5.0/5 (3 vurderinger gitt)
Storbritannia sin Kultur, Sport, Litteratur og Musikk, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Våre brukere sine reisesøk:

  • storbritannia kultur
  • kjente personer fra storbritannia
  • britisk kultur
  • kultur i storbritannia
  • kjente personer i storbritannia
  • storbritannia kjente personer
  • kjente personer fra england
  • Kjente personer i England
  • storbritannias kultur
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics