Til Tyskland På Ferie – Dette Bør Du Vite om Tyskland Før Du Drar

tyskland flagg

Forbundsrepublikken Tyskland (tysk: Bundesrepublik Deutschland) er en føderasjon bestående av 16 stater (Bundesländer). Tyskland er en av verdens ledende industrialiserte land, som ligger i Sentral-Europa. Landet grenser i nord mot Nordsjøen, Østersjøen og Danmark, i øst mot Polen og Tsjekkia, i syd mot Østerrike og Sveits, og i vest mot Frankrike, Luxembourg, Belgia og Nederland.

Tysklands moderne historie er preget av de to verdenskrigene, noe som medførte at landet ble delt i 1945 Vest-Tyskland (BRD), Øst-Tyskland (DDR) og Østerrike (annektert i 1938). I tillegg mistet Tyskland store områder av land som ble annerkjent av andre land, spesielt Polen. 1990 ble gjenforenes Vest- og Øst-Tyskland gjennom den tyske demokratiske republikk til BRD.

Tyskland (da Vest-Tyskland) er en av de stater som etablerte Det europeiske kull-og stålfellesskapet 1951 som har siden utviklet seg til Den europeiske union. Landet er også medlem av den militære NATO siden 1955.

Tyskland er med sine mer enn 82 millioner innbyggere det mest folkerike landet i Europa (Russland ekskludert). Samtidig er Tyskland er det land i Europa har lavest fødselsrate, 8,2 per 1000 innbyggere og år, omtrent halvparten så høyt som Albania, som har de høyeste i Europa.

Tyskland sin Historie

Ikke før 1800-Tyskland ble en stat i moderne forstand, selv om det germanske folks historie og det tyske språket er opphav kan spores langt tilbake i tid og det tysk-romerske riket til en viss grad kan bli sett på som Tysklands forgjenger. I Versailles 1871 under den tysk-franske krigen lyktes Reich Otto von Bismarck en av de tyske statene i en føderasjon, det tyske riket, men til utestenging av Østerrike. Denne dominansen ble erstattet i 1919 av Weimar republikken, som i sin tur ble etterfulgt av Nazi-Tyskland i 1933.

1945 Tyskland tapte andre verdenskrig og ble okkupert av de allierte seirende makt. Vest okkupert soner kom til å danne Forbundsrepublikken Tyskland (BRD) “Vest-Tyskland”, mens den sovjetiske sonen ble den tyske demokratiske republikk (DDR) “Øst-Tyskland” på 7 oktober 1949.

I etterkrigstiden var tilknyttet de to tyske stater ble hans makt i den kalde krigen og fram til 1970-tallet var kult forbindelsene mellom landene. Vest-Tyskland kom samtidig være drivkraften i europeisk integrering under EF / EU som den var med, og ble grunnlagt i 1957. I 1970 startet en normalisering av forbindelsene mellom BRD og DDR. I løpet av Willy Brandt begynte Ostpolitik, som hadde blitt søker å smi bedre forbindelser med Øst-Europa til Vest-Tyskland. 1973 ble både BRD og DDR i FN.

Etter fallet av Berlinmuren i 1989 begynte en prosess som førte til den tyske demokratiske republikk opphørte å eksistere og at de tidligere stater i DDR ble med i Forbundsrepublikken Tyskland på 3 oktober 1990. I løpet av BRD og DDR eksisterte side ved side ble kåret til landene i Sverige og resten av Skandinavia i dagligdagse tale som Vest-Tyskland (BRD) og Øst-Tyskland (DDR). Formelt var det ikke riktig, og disse navnene er ikke vanlig i Tyskland, var det ofte på “Republic” (i DDR på sin egen stat) og “Federal” (i BRD på sine egne State). Selv i navnet på delingen av Berlin ble reflektert politikk: den offisielle språket som brukes West betegnelser som “Berlin” (for hva det er i Sverige kalles for Vest-Berlin) og “Ostberlin” (for hovedstaden i DDR), mens i Øst-Tyskland kalles den vestlige delen av ” Westberlin “og sin egen hovedstad Berlin, Hauptstadt der DDR.” Den kantre av det tyske demokratiske republikk til å Forbundsrepublikken aldri opphørt å eksistere og hva som i dag er kjent som Tyskland er den samme staten tidligere kjent som Vest-Tyskland i Sverige.

tyskland bilde
Geografi i Tyskland
Topografisk kart over Tyskland

Tysk Natur

Tyskland er en av Europas største land. Det strekker seg fra Nordsjøen og Østersjøen i nord til Alpene i sør. Fra det nordligste punktet på øya Sylt til den sydligste punktet i Oberstdorf i Bayern, er det 876 kilometer. Den lengste avstanden mellom vestlige og østlige grensen er 640 kilometer.

Landskapet er høyere jo lengre sør du kommer. Til sør i Nordsjøen og Østersjøen kobles til Nord-tysk glatt. Det ble dannet hovedvekt på de siste istid under påvirkning av ice sheet. Deretter følger et område med fjellkjeder som når høyder mellom 800 og 1 500 meter. Noen av disse er, for eksempel, Black Forest, Thüringer Wald, Bayerischer Wald, Erzgebirge og Harz. På grensen til Sveits og Østerrike, Tyskland delen av Alpene. Det er også Tysklands høyeste fjell, Zugspitze, med 2 962 meter over havet.

Den største elva, som delvis ligger i Tyskland, Donau, som flyter inn i Svartehavet. Alle andre store elver flyter mot nord eller Østersjøen. Rhine er elva som er den lengste i Tyskland. Av sine 1 320 kilometer er 852 kilometer gjennom Tyskland eller langs den tyske grensen. Andre store elver, Elbe, Main, Oder, Weser og Saale.

Tyskland har en rekke innsjøer som dannet under istiden. Vannet fylles opp dybde som isen opprettet. De fleste innsjøene er i Mecklenburg og rundt Alpene. Lake er den største innsjøen, som ligger delvis i Tyskland og Müritz er den største innsjøen som ligger med hele overflaten i Tyskland. Langs Nordsjøen kystlinje er mange øyer som bilder lange kjeder. De var tidligere en del av fastlandet og ble senere kuttet av landsänkning, slik at sjøvann floated inn i gapet. Øyene i Østersjøen vil bli høyere, og det er også Tysklands største øy Rügen.

Tyskland er en forbundsrepublikk som er delt inn i 16 stater eller føderal (tysk: Hedmark, eller på land). De forskjellige landene som har vidtrekkende autonomi blant annet innen utdanning.

Liste over storbyer i Tyskland

De fem største byer i Tyskland er
Berlin (3 404 037 innbyggere)
Hamburg (1 746 893 innbyggere)
München (1 294 608 innbyggere)
Köln (995 397 innbyggere)
Frankfurt am Main (667 468 innbyggere)

Landene har et stort selvstyre. Hver stat har sin egen statsminister og sitt eget parlament som styrer staten. I det føderale parlamentet kalles Forbundsdagen og Bundesrat, der statene er representert.

Forbundspresidenten er Tysklands leder av staten. Hans eller hennes rolle er hovedsakelig seremoniell. Forbundspresidenten velges av en spesiell gruppe, kalt forbundsforsamling for sine oppdrag, og kan holde det for et maksimalt to runder på fem år hver.
Politikk i Tyskland
Regjeringsmakten har skiftet mellom kristne demokratiske CDU og det sosialdemokratiske SPD siden 1949, men siden november 2005 regjeringen sammen i en stor koalisjon.

CDU er på tide for regjeringen har alltid vært sammen med bayeriske søsterpartiet CSU, og ofte med FDP (liberals). SPD har tidligere styrte i koalisjon med FDP men styrte 1998-2005 med den tyske Green Party Bündnis 90/Die Grünen. Die Grünen kom til Vesten tyske Forbundsdagen i 1983. FDP har dermed delvis mistet sin tidligere rolle som. Selv Die Linkspartei, som har sine røtter i det gamle Øst-tyske kommunistiske parti, er representert i Forbundsdagen.

Etter at CDU hersket siden Federal stiftelse, grunnlagt i 1966 den store koalisjonen noe som medførte at CDU og SPD sammen dannet regjering med en svak opposisjon som resultat. Det betydde at SPD for første gang, kom til regjeringen og 1969, SPD regjeringen, men CDU, ved å i stedet gå inn i koalisjon med FDP. 1982 CDU returnerte til makten med Helmut Kohl som kansler siden FDP var lei av samarbeidet med SPD. Kohl ble 1990 det gjenforenes Tysklands første kansler. 1998 var kohlska epoke slutt når SPD vant valget med Bündnis 90/Die Grünen og Gerhard Schröder ble ny kansler. Det var en milepæl for Greens, som første kom i regjering. The Greens “Joschka Fischer ble utenriksminister og historiske vicekansler. Siden 2005 valget resultatene ikke viser noen klar vinner, enige om at CDU / CSU og SPD på nytt dannelsen av en stor koalisjon. Som kansler-utvalgte man Angela Merkel, part formann for CDU. Det er også den første kvinne i innlegget.

Finans og Industri og Tysklands økonomi

Tyskland er ett av verdens rikeste land med en vellykket industri. Tysk produkter og tyske biler spesielt er kjent for sin kvalitet. Mange selskaper er i kjemikalier, elektronikk, finans og energi. Tyskland sterkeste veksten regioner er Baden-Wurttemberg og Bayern. Regional hjelpemiddel er rettet hovedsakelig til Øst-Tyskland og deprimert deler av Ruhr-området, som siden 1970 har gjennomgått en omfattende restrukturering.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 3.5/5 (2 vurderinger gitt)
Til Tyskland På Ferie - Dette Bør Du Vite om Tyskland Før Du Drar, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Våre brukere sine reisesøk:

 • tyskland
 • østerrike flagg
 • tyskland kart
 • europas flagg
 • hva er tyskland kjent for
 • belgia flagg
 • tyske produkter
 • kart over tyskland
 • brd flagg
 • vest tyskland flagg

One Response to Til Tyskland På Ferie – Dette Bør Du Vite om Tyskland Før Du Drar

 1. maria-alice October 8, 2008 at 12:34 pm #

  det står ingen ting om innsjøer og elver 🙁
  vi skal ha en prøve om det om to uker skriv det ned fort lærern har ikke sakt noe om elver og steder jeg må beggyne å øve i morra plizz skriv det i dag det er ikke juks alle de andre må også søke på google eller sndre steder plizz i dag! da er dere greie men det står også masse bra innformasjon det må jeg si

  klem maria-alice

  VA:F [1.9.13_1145]
  Rating: 0.0/5 (0 vurderinger cast)

Leave a Reply

.

shopify analytics