Velkommen til Amsterdam i Nederland !

Om Amsterdam i Nederland

Amsterdam er motsetningenes by. Her møtes land og hav, gammelt og nytt, bohemliv og nøktern forretningsdrift, subkulturer og spissborgerlig korrekthet. Her kombineres en rik kulturarv med en dynamisk nåtid som gjør denne lille, men kosmopolitiske hovedstaden til et av Europas mest populære reisemål som hvert år tiltrekker seg millioner av gjester fra hele verden.

Det er en storby med mange nyanser, fra det fornemme Jordaan-distriktet til det travle bysenteret og de smale gatene i Oude Zijde, der middelalderkirkene hever seg over det vulgære bordellstrøkets prangende neonskilt. Byen kan også rose seg av sine maleriske gamle hus langs kanalene, husbåtene, de tulipanfylte parkene, vannveiene kantet av trær og de prektige museene man knapt finner make til i Europa.

reise til amsterdam

Amsterdam er ingen stor by. Den har bare rundt 720 000 innbyggere, og det er lett å gå på oppdagelse i den. Den målbevisste turisten kan i løpet av en enkelt helg greie å rekke over nesten alle Amsterdams museer, kunstgallerier og historiske bygninger. Men når det er sagt, blir det rikelig belønning for den som tar seg tid til å lære byen bedre å kjenne.
Amsterdam er noe av en nykomling blant Europas storbyer. Til forskjell fra Paris, Roma og London ble Amsterdam hovedstad først for 300 år siden, og de fleste av de bygningene og monumentene man ser under en rundtur i byen er enda yngre. Til tross for størrelsen spiller byen en viktig rolle som skyldes den sentrale beliggenheten i det kontinentale Europas nordvestre hjørne.

VN:F [1.9.13_1145]
Stemme: 0.0/5 (0 vurderinger gitt)

Våre brukere sine reisesøk:

  • nederland amsterdam
No comments yet.

Leave a Reply

.

shopify analytics